Wednesday, July 09, 2008

terlalu sensitif

Sejak kebelakangan ini aku mendapati tahap sensitiviti aku menjadi begitu tinggi. Aku mudah terasa, marah, sedih, berjauh hati, merajuk..... dan sebagainya dan sebagainya. Adakah semua ini disebabkan oleh;

1. usia yang semakin meningkat
2. menghidap darah tinggi
3. kesepian
4. terabai
5. stress, kerja banyak
6. banyak fikir
7. kerenah kakitangan
8. sedang sibuk belajar

Adakah anda mengalami masalah yang sama dan apakah pendapat anda?

4 comments :

me said...

Assalamualaikum uncle, banyakkan le berdoa ,relaks n kalau terasa sepi call org tersayang or banyak baca al-quran. saya nie x le hebat sangat setakat yang tau je.Apa2 pun dah beruur nie jangan le pening2 kepala nnti sakit pala sapa yang susah.Take care of ur self...Assalamualaikum...fuh baru abis register...

cikgu yusof said...

Waalaikumussalam me,

Bebanyak terima kasih atas nasihat yg sgt berguna itu. Memang kalau saya tak sihat akan menjadi asbab kesulitan dan kesusahan kepada ramai orang jugak. Sapa yg susah? -saya dan ahli keluarga saya jugak yang susah kan?

Selalu2lah me menjengah blog uncle ini, kehadiran me di sini sangat dihargai, me ambik course apa dan di mana?

goblog said...

usup, 3 orang member aku dulu macam ni la juga.
1 orang masuk wad selepas 2 hari jadi begini.
yg kedua terus masuk wad gila.minta simpang le.
dan yg ke tigga terus jalan daa.

white rose said...

yg no.3 n no.4 tu mcm tak kot...