Saturday, July 12, 2008

diyak 5 - chia


Ni pulak 'akong' dari Sibu, Sarawak. Nama dia Chia Chee Kwong. Nampak jer badan kurus tapi menurut sumber2 yg tak boleh dipercayai, dia ni pernah jadi 'taiko' (ketua gengster) kat Sibu. Kaki potong kepala terutamanya kepala udang yg nak dibuat umpan memancing, dia ni juga kaki memancing tahap 'gila' (tak kuasa dah bini dia melarangnya). Chia juga dlm satu grup dgn aku. Kira2 grup aku ni boleh masuk dlm program 'rimup' ler dan boleh dapat peruntukan.... Sepertimana khusyuknya dia ketika memancing, begitu jugalah ketika mendengar kuliah tetapi matanya jarang terkatup. Rajin meminjam buku di library dan rajin juga membaca. Tugasan yg diberi pasti akan dibereskan walaupun dgn bahasa yg tunggang langgang........., kira okay ler bro, dan nanti aku ler yg akan mengeditnya dan kekadang aku tak tambah pun isi, cuma betulkan dari segi bahasanya saja. Dia seorang yg sporting dan happy go lucky, kuat study, tapi kuat 'kerja' aku tak pasti sbb badannya kurus sgt la, tak kuat makan mcm mana nak kuat 'kerja' maa. Be happy Chia, nanti wa latang Sibu, wa mesti cari lu punya!

1 comment :

goblog said...

aku teringat semasa orientasi di iab.pak su panggil dia 'terubuk masin'dia nampak kurus usup,tapi tulang besi urat dawai.

ni how ma chia? lu bey tui sarawak? wa kong lu, lu kena chiak pui alot.