Monday, August 03, 2009

laptop dan template blog

Mulai semalam aku berpisah (mungkin sementara jer) dgn laptop aku, sedih jugak tp nak buat mcm mane, anak aku yg di politek tu dah tak sabar nak gunakannya. Terpaksa la aku guna laptop yg antik ni tp masih ok jugak sbb tidak membantutkan aktiviti blogging aku. Aku tambahkan lagi RAMnya supaya jgn dia bergerak mcm siput babi...hehe

Sehubungan itu, template blog aku pun terpaksalah ditukar kerana dgn laptop lama ni, mata aku menjadi tidak selesa apabila memandang warna hitam tu lama2. Buat sementara waktu aku terpaksalah jugak menarik diri drp menjadi anggota BIB (Blog In Black), sori yer Faris dan Usof Rompin!

12 comments :

Teja said...

huhu... da tuka template baru rupenye... same hizau

cikguyusof said...

mcm sama dgn template blog teja yer...? kebetulan ler tu sbb saya juga suka warna hijau dan ianya tidak menyakitkan mata!

nanti la kalau ada masa nak cari template yg cantik2....

Kembara Kelana said...

aku tetap ziarah blog kau sop walau tak ada warna sekalipun. lap top aku pun kak long dah mintak...nampaknya aku akan beri kat dia tak lama lagi...aku akan lupakan blogging dan facebook dll aktiviti buat sementara...demi anak anak sop, aku tengah nak transferkan maklumat aku ni ke tempat lain, sian jugak kat dia, orang lain semua ada laptop, dia pakai pc tong lagi. lagipun aku rasa mcam dah penat lah sop layan internet ni...[ buat masa ni lah..]

Faris said...

Usof dan Cop,
Berkorban apa saja..... Jgnlah kerana x ada laptop dijadikan alasan untuk tidak melayari internet. Jadilah masyarakat yang K-Internet. Nasib kau berdua ni serupa aje...

Cop,
Dah makin kuranglah ahli BIB ni ye. Nanti aku pun nak mengundurkan diri jugalah. He he he...

cikguyusof said...

KK,
terpulang ler pd kau nak jengah blog aku atau pun tidak, aku tak memaksa...

nasib baik laptop lama ni msh boleh guna lg! Kalau tidak tak tahu apa nak jadi dgn aku tanpa internet, hehehe....

cikguyusof said...

faris,

walaubagaimana keadaan pun aku tetap akan layan internet.... dan menjengah blog, kalau terpaksa ke CC pun aku sanggup, tak dpt lama, sekejap pun jadi ler, hehehe.... dah ketagih kot!

mpmn said...

dua2 cop. mesti ada sbb kau org ni tak blh dipshkan dgn blog. tp aku tahu nape kau org begitu gilakan blog. ha.ha.ha.

nsb kita serupa. aku pun dah serah laptop ksygn aku pd ank ke2 yg baru msk poli jb. aku pki laptop sek je. nak beli baru tak mampu. lg pun laptop di sek aku byk tak pki. yg ada di tgn cg2 pun, aku tgk tak guna juga. bzr sgh duit kerajaan.

cikguyusof said...

pirzan,
cuba ko sebut knape kami begitu gilakan blog???

kalau banyak lbh passing ler kat sekolah aku yg tak bape nak cukup ni....aku penah sekali bwk laptop sekolah masa npqh dulu, lecehlah nak jaga, tak psl2 nt kena ganti kalau hilang, kalau setakat guna dlm kawasan sekolah ok ler... Mcm mane pun guna hak sendiri lbh senang kan???

zaijb said...

ohhh ingat kan dah di lucutkan jawatan oleh persatuan BIB or MIB... okeylahh tue tukar kejap je...

cikguyusof said...

zaijab,
mekasih krn msh sudi menjengah blog saya....mekasih si daun keladi!hehe...

BIB tu menyebabkan font kurang jelas dan menyakitkan mata apbila memandangnye dlm waktu yg lama... mungkin monitor laptop ni dah tak bape elok lg....dah tua!!!

Kembara Kelana said...

tanah kubur wakaf atuk aku kat parit keroma laut ada kosong lagi untuk kau kebumikan blog kau ni sop..

cikguyusof said...

sof,
blog aku nazak pun blom, msh hidup bernyawa lg kau dah suruh kebumikan yer??? kau nak jadi mcm org zaman jahiliyyah ke tanam anak hidup2....???