Thursday, June 11, 2009

kami, faris dan usof rompin

Sebelum jam 10 pg semlm, aku, isteri dan Nur Khalisah Nadhirah bertolak ke kl utk memenuhi temujanji di Institut Pediatrik, HKL. Setibanya di sana urusan terus dilakukan dan selesai lbh kurang jam 4.30 ptg. Ada jugak rancangan nak singgah rumah Qayyah, anak sulongku dlm perjalanan balik tp wife tak sedia. Kami terus balik dan dlm perjalanan faris call beritahu Sabri dan khalil ada bersamanya. Teringin jugak nak bersama mereka tp memandangkan baby khalisah asyik nak menangis jer, terpaksalah melupakan niat tsb. Aku singgah rumah kakak ipar di Melaka tp sebelum itu Usof Rompin ada call beritahu dia dah ada kat Muor. Kami sampai di rumah lbh kurang kul 10.30 mlm dan aku terus pi cari Usof. Kami minum di kedai makan D'Teratak dan bersembang sakan hingga jam 12 tgh mlm. Aku hantar Usof balik dan sambung semula bersembang hingga jam 3.30 pg. Mcm ler lama sgt tak jumpa dan mcm2 perkara kami bualkan.... cuma aku sgt tertarik dgn sebuah kisah Usof semasa study di UPSI yg tidak pernah diceritakannya sebelum ini. Rupa2nya banyak cerita yg masih diselubungi misteri!!!

----> aku pun ada cerita jugak di upsi tu tp biarla rahsia...

6 comments :

Faris said...

Biasalah Cop... Labu dan Labi kalau dah berjumpa, ada-ada aje yang nak dibuat dan dibual. Mulai pukul 12 tgh malam lah bermula kisah si Labu dan Labi tu.

teropong said...

betul..betul..betul kata si faris tu.cite apa yea usup sampai lewat dinihari tu.

Kembara Kelana said...

hahahahaha....ada kisah yang tak perlu kongsi ramai ramai...memang menarik pun kalau kita cerita sikit sikit....
labu memang pandai melayan...

cikguyusof said...

oyeke faris, patut ler smlm mereka bersama hingga kul 3.30 pg, hehehe

teropong, mcm2 cerita ler, dr satu topik ke topik yg lain, dr satu bab ke bab yg lain....

kembarakelana, mmg tak semua citer perlu kita khabarkan, contohnya citer2 ttg keburukan org lain, tak bole ler nak diciterkan, betol tak???

Faris said...

Cop,
Jgn smpi keluar citer2 mengumpat dah lah. Nnti susah kau nak mohon maaf. Klu citer Labu dan Labi aje, itu tak jadi hal.
Entri ni memang untuk kau, aku dna usof rompin aje ke???? Eh.. aku nak tanya satu lagi, mana dia entri DIYAK yang kau buat dulu tu? masih ada dalam blog kau ni ke?

cikguyusof said...

faris, tidak ler sampai mengumpat tp kekadang bila dah seronok bersembang tersasul jugak....hehehe

'diyak' tu masih ada la dlm blog ni cuma ada beberapa member yg aku tak beri komen, nape kau tanya erk?

kau cuba lihat link ini; http://cikguyusof.blogspot.com/search/label/nostalgia