Friday, October 02, 2009

taklimat dan beraya


Semalam, Taklimat Emis Online bagi GB daerah Batu Pahat, Muar dan Segamat di Sekolah Menengah Teknik, Batu Pahat sehingga tengah hari. Selepas zohor, dlm perjalan balik, singgah di beberapa buah rumah mantan GB utk beraya, mereka kelihatan sungguh gembira dgn kunjungan kami....


p/s: nasi beryani gam batu pahat tu.... hehehe

12 comments :

tok lebai said...

nasi tu dia taruh gam ke usup?

ybs said...

haah....hehe, ko nak rasa mai la dtg Johor, bior terus melekat ko kat sini....hahaha!!!

Teja said...

patut le semalam menyepi je, igt merajuk kat aku... hehe

ybs said...

masa lom time la utk merajuk kat Teja....hehe

Pak Kawi said...

Assalammualaikum tuan,

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin. Numpang nanya..tuan beraya rumah Tuan Haji Abdu Bakar di Sungai Balang ke? Beliau sahabat kawan di Kluang sebelum sama-sama balik kampung.

Tahun lepas ni beliau ngawinkan anak...kawan sempat ke rumahnya.

Semoga kita sentiasa sihat dan diberi kekuatan dari NYA.

ybs said...

Waalaikumussalam Tuan Kawi,
Smlm tu entah mcm mana ter'plan' ler pulak nak beraya dan berkunjung hormat ke rumah kekawan kita yg dah bersara tu. Drp 5 org yg tinggal berdekatan kawasan Pekan Pt Yusof dan Sg Balang, kami sempat beraya ke rumah Hj Mozer, Hj Yunus dan Hj Abu Bakar Hassan. Hj Bakar tu mengidap diabetes dan beliau tak larat dah nak berjalan jauh2 hingga ke luar negeri mcm dulu krn kakinya sakit.

Mudah2an kita sentiasa diberi kekuatan dan sihat utk berbakti kepadaNYA, amin!

azamboy said...

usup,,kamu maintain le janggut tu.mana samabal aku

chehassan said...

Slamat Raya maaf zahir batin. harap tak terlambat lagi. Minggu depan 4/10 saya akan ke IAB genting lagi. Kali ini ramai juga kwan2 yang ada.

ybs said...

azamboy,
janggut aku mcm tu ler jugak....hehe
sambal bilis ko tu nt aku poslajukan ler....!!!

ybs said...

chehassan,
selamat ari raya utk chehassan jugak.... seronok la kalau ada ramai kekawan yg sama2 berkursus! Thn ni sy dah takde lg la mohon kursus di iab tu.....

Kembara Kelana said...

cup...
maafkan aku nyusahkan kau url aku yang baru http://asemblaj.blogspot.com
sekali air bah cup...

ybs said...

sof,
mekasih, takde susah mane pun, aku dah uruskan....rajin jugak ko menukar2 template blog ko tu ye!