Saturday, October 24, 2009

edufest@Pagoh2009

8 comments :

Faris said...

Cop,
Persoalannya adakah ini masa yang sesuai? Kenapa bila tiba hujung tahun dan ketika musim peperiksaan semua orang sibuk mempromosikan peluang pendidikan dan kerjaya? Pada pandangan aku ia sepatutnya diadakan di awal tahun kerana itulah masa yang paling sesuai bagi murid2 atau anak2 kita mengenalpasti hala tuju dan tempat yang hendak dijelajahi kerana perancangan awal tentang tempat dan bidang pengajian akan membuatkan mereka boleh memberi fokus dan tumpuan kepada mata pelajaran yang berkaitan. Ini pendapat aje Cop.

jon said...

pendapat yg bernas...samalah dgn lawatan pelajar.selalunya hujung tahun. kan elok awal2 .dpt buka minda mereka..

Faris said...

Betul tu Jon. Sebab tu murid tahun 6 saya akan buat lawatan pada bulan Januari ke beberapa tempat seperti IPT dan lain-lain. Beri mereka hala tuju yang jelas dulu, lepas tu mereka berusahalah untuk mencapainya.

ybs said...

faris dan Joni,
aku setuju la dgn pendapat korang berdua, nt aku akan lontarkan idea ini pd cikgu2 aku....heheh, mekasih ye!

Faris said...

Kah kah kah.... memang betul2 terbakar semangat ko Cop. Masih tercari2 lagi template yang sesuai untuk blog ko ye... Bagus... teruskan usaha ko.

ybs said...

faris,
aku tgh boring la pg ni, aku saja2 jer tukar background colour....ikut warna baju yg aku pakai setiap hari kot....hehehe

Faris said...

Cop,
boring? kan kau selalu penuh masa dgn chatting. tak ada org nk melayan ko pagi ni ye.

ybs said...

haah la faris, aku kesunyian dan kesepian dlm ramai....huhuhu