Wednesday, September 02, 2009

benarkah begitu?



10 comments :

Teja said...

hehe... elok buat blog mcm blog aku... hehe.

tp klu nk buat blog politik, biya la yg pro wp tk pro... maklum aje le kn.

cikguyusof said...

Teja,
blog kau yg mcm gila2 bahasa tu ye...hehehe, jgn marah yg!

aku pun tak kuasa la rasanya nak buat blog politik, malas pun iye....

okie said...

jangan....jangan....tak buat....buat ..kena buat....tapi risiko tanggung le.
tulis sekadar memberi pandangan tak pe...janganlah melampau....kalau nak komen lebih baik 90% bagi yang baik, selebihnya kutuk le semacam...

memang saya nak cari yang berjanggut....tak tau nape..teruje bile tengok insan yang berjanggut...tapi yang belum beruban la....

boleh belajar dengan cikgu....tapi...tak nak timbulkan masalah..faham-faham aje le....

cikguyusof said...

okie,
taknak la saya buat, buang karan jer....banyak lg keje lain!!!

nak minta saya tolong carikan ke yg berjanggut tu? saya akan carikan yg msh muda ler bkn yg mcm saya yg dah nak expired ni....hehehe

kalau setakat nak belajar apa salahnya dan pastikan jangan sampai menimbulkan sebarang prasangka....

okie said...

saya setuju dengan pendapat cikgu..buang karan je nak layan pasal politik. banyak lagi keje lain.
terima kasih banyak-banyak... boleh gak carikan...tapi maaf la...pintu hati ni belum terbuka ke arah itu.
walaupun usia saye nak banyak gak...tapi nak curahkan tanggungjawab pada ibu dan ayah dulu. saya nak beri kesenangan dan keselesaan pada mereka. kalau ada jodoh tak ke mana. dah tertulis sejak azali.
betul....betul...betul.....jangan sampai timbul syak wasangka....nantila...saya fikir-fikirkan dulu..
(rase macam ada orang merisik lak....he..he...he...)

mantan said...

ybs,
Boleh buat blog politik (kepartian), tak ada salahnya.

Yang uruskan blog tu manusia.
Yang uruskanpolitik(kepartian)juga manusia.

Tapi ramai juga manusia yang salahguna kedua-duanya tu.

Kalau nak buat blog kena uruskan kedua-duanya dengan baik.

Kalau tak mampu, tak usah buatlah.

Ramai juga yang tak pandai berblog
Ramai juga yang tak pandai berpolitik (kepartian).

cikguyusof said...

okie,
bila erk agaknye pintu hati tu akan terbuka? Nt dah terbuka baru saya carikanlah....tp jgn tunggu lama2 ler, kita ni kan bknnye menjadi semakin muda kan, kan.... hehehe

bagus la kalau sentiasa ingat kat kedua ibu bapa di samping ikhtiar ler jugak utk cari jodoh....

saya ikhlas nak ajar buat blog tu tp cara bagaimana dapat dilaksanakan kena la jugak difikirkan....mungkin secara beramai2 ler!

cikguyusof said...

mantan,
saya bersetuju dgn pendapat mantan dan saya sendiri mmg merasakan yg saya tidak ada kemampuan tambahan pula saya tidak begitu berminat dgn politik kepartian....

Kembara Kelana said...

cuuuuuuuuuuuuuuup
aku tak tertarik pada entri kau..tapi aku tertarik pda sembangan kau dgn okie.. kalau ikut firasat aku nama dia tentu rokiah. kau janganlah sorok sorok cup, rokiah mana cup..atau zakiah? opss tersilap cup, tersebut pulak nama tu, kisah lama dan suis lampu ternyala ler pulak...

oklah tak kisah lah okie tu apa ke namanya...tapi aku rasa elok kau buat blog mencari jodoh..tentu ramai nak join sebab kau memang pakar bab tu...

tentu okie setujukan okie

ybs said...

sof,
mcm2 ler kau.... tertarik pd komen aku ler pulak! firasat kau takleh pakai langsung, meleset 100 persen....dan tak perlu ler kau nak main teka rambang, buat penat kau jer... zakiah tu mmg msh aku ingat sbb dia sekelas dgn aku semasa di sek dato dulu!

aku penah menguruskan bab mencari jodoh ni dulu la, tp sekarang rasa tak larat la, cerewet.... pening melayan karenah yg pelbagai!

kau tak perlulah nak ngusik2 si okie tu....