Friday, May 21, 2010

terkenang

sejak aku menatap beberape keping gambar kenangan ketika form 5 yg di'upload' oleh Hjhjp Ida dlm FBnya, aku rindu pulak pd rakan2 sekelas tu dan pagi semalam aku search nama dia dlm FB dan ada keluar namanya berserta gambar berdua dgn anak perempuan kecil. Aku tak pasti bahawa dia adalah rakan sekelas yg aku cari krn wajahnya tidak dpt dikenalpasti. aku pon tulis message, 'maaf, nak tanya sikit, form 5 di sekolah mana di muar?'. Pd jam 2:57pm, dia balas, 'Rasanya duduk depan awak masa dalam kelas 5A.. Apa khabar dan dimana sekarang?'

pencarianku berhasil!!!, ade citer menarik antara aku dan dia.....

nt kemudian aku citer.....hehe

8 comments :

pB said...

jumpa buah hati lama ker?

zorro said...

ye le tu ybs....ko mmg suka duduk diblkg org pompuan kan.

setakat terkenang aje tau....jgn dikenang nanti luka lama berdarah kembali atau cite lama terkeluar pulak....

bila cakap bab terkenang ni aku teringat lagu2 spt : terkenang masa dulu, kenangan mengusik jiwa dll.

eeehhh rasa nak zaaaaaappppp FB juga lah.

ybs said...

pB,
kawan sekelas la, zaman2 70-an tak main ler nak couple2 dgn classmate....hehe

ybs said...

zorro,
asyik la...sesekali mengimbau kenangan lama!

hehe

jm said...

ade ape ape ke cop..agknya geng ponteng ke.... geng sajak ke..

Teja said...

sebaya je tu? teja nmpk dia jauh lebih muda dr ybs... salah org tk? hehe....

ybs said...

jon,
mandai jer ko....

geng jiwang ler jon....haha

ybs said...

teja,
dia mmg lbh muda, tp lbh muda setahun jer....

hehe