Thursday, July 02, 2009

bp, pkg/let dan aku

selepas 18 Jun yg aku mc krn tekanan darah naik (140/90) tu, aku diminta utk check bacaan tekanan darah pd 3 tarikh yg ditetapkan dan ini bacaannya;
- 22 Jun: 130/90
- 24 Jun: 140/70
- 30 Jun: 135/80
dan hari ini kena jumpa pegawai perubatan....

di sekolah pagi ni ada program pkg melatih juruteknik komputer melaksanakan tugas mereka dan pd jam 11 pula ada perjumpaan ketua2 panitia BI sekolah2 zon Sg Balang utk program Learning English Together (LET).

aku masih ada urusan utk menyiapkan dokumen utk anak bujang aku yg akan mendaftar di politeknik Jb pd 5 julai ini.

>>>> Sibuk ke, takde la.... biase ler!!!

12 comments :

mpmn said...

sop aku pun sdg sbk menyediakan dokumen anak bujang aku ke poli nanti. jumpa di JB pd 5 hb nanti, insyaAllah.
apa tugas utama juruteknik yg dibekalkan di sek. kita. aku dpt juga juruteknik tersebut. apa tindakan gb?
ttg darah tinggi kau tu, aku nasihatkan kau beli herba intra. InsyaAllah kau akan lht keberkesanannya nanti.

rozita said...

Tugas kita cop memang tak abis-abis dan ada jer yg nak di sibukkan. Apalagi dgn pengurusan anak2 di merata tempat pengajian... semua nak diberi perhatian samarata. Tapi cop, bab kesihatan ni perlu diutamakan. Care for yourself is much important then the care for others becouse we cant effort to care for others when our own self is not fit and sick. so.. take good care and respond to your health. Ala.... kan ade kwn baik misi tu ????

zaijb said...

opss.. seperti seseorg menyebut namaku saper yea...??? hehehe

mantan said...

Sof,
Walaupun sibuk, tapi janganlah sampai stress pulak. bp tu...

zaijb said...

cikgu,
kekadang bila umo telah meningkat, B/P pun boleh naik... itu normal lahh tue.. so bila cikgu gie clinic, bila sampai kat sana cuba rehat dulu dlm 1/2 jam and lepas tue baru check... kalau tinggi juga, berehatlahh dan bersedia kena makan ubat hehehe...

cikguyusof said...

insyaAllah pirzan kita jumpa di jb...

aku tak dpt juruteknik tu tp pkg buat program latihan kpd juruteknik di sekolah aku... kalau kau ada dpt kau suruh ler juruteknik cari dan sediakan fail mejanya!

tekanan darah aku nampak dah ok dah arini.... mekasih.

cikguyusof said...

rozita,
pandai jer kau kata aku ada kwn baik misi yer.... visi dan misi aku tahu ler!!! my sister in-law pun misi la... hehehe

cikguyusof said...

zai,
oh, diorang maksudkan si zai ler misi tu yer.... zai ni kan manisah anak dara Tn Hj Bakhil bin Hj Kedekut tu... dia ni makwe rebutan si labu dan si labi....hehehe

biase yg menyebut2 dan menyeru2 nama manisah tu ialah si labi dr kg. aur!!! hahaha

cikguyusof said...

zaijb,
ni saya baru balik dr klinik, sepatutnya jumpa doktor pg tadi tp sbb sibuk dan tak sempat maka dtg ler ptg, rupa2nya doktor takde...!

misi kat klinik tu kata ok dah tekanan darah; 138/68, p70, ok kan misi zai? hehehe.... kalau ler misi zai keje kat muoR kan senang!!!

cikguyusof said...

mantan,
(terlepas pulak balas komen utk mantan, maaf...)
tu la pasal nak jaga tekanan darah tu, sibuknya memanjang tak abis2 dan kekadang sengaja buat2 sibuk...hehehe
stress tak bape sgt cuma selalunya disbbkan oleh pemakanan, tak jaga mulut, main belasah jer!!!

Kembara Kelana said...

saja lah tu tunjuk bacaan bp tu, sajalah tu nak hantar anak kat jb tu, aduhhhh nasib baik aku nak temuduga nak baca buku ni...apapun sop, kerana kawan, aku tak sanggup melihat kau pergi dulu...kau janganlah ke klinik sop..biarlah darah tinggi kau begitu..nanti baiklah dia sop...hahahahaa [ kalau tak faham tak tau lah...] gurau jer labu

cikguyusof said...

ko suke yer kalau aku 'pergi dulu' ye sof....

pegi tetap pegi labi, entah esok entah lusa entah2 sekejap lagi.... mane ler kita tahu kan? yg penting adekah sudah siap bekalan kita, huhuhu...tang ni yg rasa mcm tak sedia nak pegi nie....!!! kalau ko rasa nak pegi dulu, ko pegi la labi....