Sunday, November 25, 2007

Hari Minggu Bersama Keluarga

Malam tadi hanya memerap di rumah. Awal pagi ajak isteri dan aisyah arifah pergi pasar tani, lama dah tak pegi. Beli kuih, tiga seringgit, mahal! tapi ada juga yg masih jual empat seringgit. Barang-barang lain seperti ikan dan sayur pun naik harga, hai apa benda yg tak naik harga sekarang ni. Lima puluh ringgit tak nampak apa sangat yg dibeli. Singgah tempat orang jual minyak wangi, belek2, takde pulak minyak wangi yg pernah beli dulu, kasturi fatimah, tak jadi beli yg lain, tunggu nanti lain kali dia bawa. Aku memang sukakan wangi-wangian, sesuka lelaki kepada perempuan!!!... Sepanjang masa sebelum zohor masih terperap di rumah. Lepas zohor pegi ke sekolah, menjenguk opis, banyak kerja yg menanti.... Bukak email dan jenguk blog. Tetiba teringat dan rindu kat member ppgb..... terima kasih pada yg sudi lawat blog dan beri komen. Terima kasih khas kepada Chocolate cake dan Maya yg tak kuketahui sapa diri mereka sebenarnya kerana menggunakan nama samaran, takpe la....janji u all sudi visit my blog, thanks a lot. Ok, hingga pada lain masa, bye, wassalam.

4 comments :

chocolate cake said...

Hai chop, cuba lah wangian
'malaikat subuh', sedap tau..ala-ala seram sejuk gitu. Petang tadi i bersama anak i p shopping mall, cari hadiah baby. I dapat 3 anak saudara dalam tempoh 1 bulan ni.
Melihat baby cute miut tu geram ler pula!
Asgmt nego, no.3 - halangan yang timbul: kemarahan & konfrantasi dan melakukan kesilapan kan. macamana nak goreng biar sedap chop?

cikguyusof said...

i pernah gak pakai 'malaikat subuh' tu, nanti la i beli. Memang ler seronok tengok baby...i pun masa kat upsi haritu, dua tiga kali mimpi my baby...huhuhu. U bila nak dapat baby sendiri..... I dah ada draf assign nego, kalu u nak, u hav to give me your email, ok dan nanti i ajar u mcm mane nak goreng bagi sedap, ok c u later, wassalam.

Anonymous said...

Buat apa pakai malaikat subuh. Pakai ajelah wangian malaikatul maut... Bukannya apa, sama-samalah kita ingatkan mati. Bolehlah tambah lagi amal ibadat. Sorry Cop!

cikguyusof said...

betullah kau cakap, dunia ni kan sementara, kehidupan yg sebenarnya ialah di akhirat, jadi kena selalulah ingatkan mati dan berusaha untuk menyediakan bekalan. Moga kita semua berjaya di dunia dan lebih2 lagi di akhirat, amin.