Friday, November 23, 2007

Balik Kampung

Alhamdulillah aku telah selamat sampai ke pangkuan keluarga tercinta semalam setelah tamat fasa kelima dan aku hanya balik pada minggu pertama saja. Seperti mana aku asyik ditanya kerana tidak balik pada hujung minggu, sibuk juga mereka menegur dan menggiat bila melihat aku sibuk berkemas utk balik seawal selepas isyak hari rabu. Korang ni memang menyibuk la, jaga le tepi kain sendiri! Anyway aku sebenarnya seronok melayan kerenah kalian, bergurau senda dan kutuk mengutuk, bila berpisah rasa sayu dan rindu pula di hati...... Oleh itu aku berazam untuk menjenguk blog aku setiap hari dan menulis sesuatu. Harap2 ramai la yg melawat blog aku ni dan sumbangkan komen. Sesapa yg masuk sini, jangan le terus berlalu pergi, terutama kepada member2 sekelas, mohonlah ditulis sepatah dua kata komen, terubat juga rindu di hati apabila membaca komen kalian. Ok, setakat ini dulu, jumpa lagi.

4 comments :

chocolate cake said...

Hai chop, seronok sangat nampaknya.... orang lain sampai gak ke pangkuan tersayang,tak le heboh sekampung! he..he..he.. saja nak gurau ngan u!
To be frank with u, sometimes i just can understand how u can control yourself when others keep on mengusik n mengutuk u. tingginya kesabaran u!! Anyway jumpe lagi tahun depan!! ops..kalau dah siap asgmt tu, share ler... adios!

cikguyusof said...

terima kasih chocolate cake kerana menjadi orang pertama yg memberi komen dalam blog i selepas kita balik kampung. Saja la i nak gempak bila i balik kampung coz masa i tak balik hujung minggu u all sibuk gak satu kampung. I bukannya org yg sabar sgt pun tapi sejak ber'double-barrel'ni, i rasa tahap kesabaran i telah meningkat... mungkin kerana terpaksa melayan kerenah lebih daripada seorang... I tengah tengok tajuk assign tu la, kulit depannya i dah siap buat, u nak ke??? I rasa kena buat draf jawapannya dulu la, baru ler senang nak key-in dalam komputer. Last but not least, sapa la u ni ye, nape tak berani guna nama sebenar??? Penakut la u... apa yg u nak takutkan, i bukannya jenis makan orang.... begitu juga dgn org2 lain....anyway thanks a lot for your comment, jgn serik, keep on visit my blog, bye, wassalam.

chocolate cake said...

Hai chop! saja nak kacau u, kebetulan tak leh tidur lak, belek-belek asgmt nego tu..dapat sikit idea malam buta ni. Kalau setakat kulit tu...i pun dah siap tau!
Apasal u sibuk nak tahu i..cukup ler ngan chocolate cake tu. satu lagi...sedapnya u kata golongan hawa tu mcm tu.. ni siape yang merenung dan suka mengata siape ni? I rasa u yang terlebih memerhati kot. He..he..senyap-senyap suka gak u memerhati golongan hawa ye..Dah ada dua pun masih sempat merenung yang lain. Fikir-fikirkan ye!

cikguyusof said...

menyibuk ke kalau i nak tahu sapa u sebenarnya? Kalau u pompuan memang i nak jaga tepi kain u dan kalau u lelaki, nak juga i jaga tepi seluar u, kita sesama Islam ni kan ibarat satu badan... Tentang memerhati kaum hawa tu sebenarnya tiada kaitan dgn diri i dah punya dua...yg punya baru satu tu lagi la suka pandang pompuan, i bukannya nak mengata sapa2....anyway sebenarnya lelaki mana yg tak suka kat pompuan, kecuali yg tak normal la....pompuan pun suka lelaki juga kan.... Tentang assign nego tu, kalau sudi kita tukar2 la, boleh gak buat bandingan, beri ringkasan isinya jer la....itu pun kalau u sudi.... Sapa u sebenarnya ye....