Thursday, November 12, 2009

parut

selepas seminggu, inilah rupanya parut luka pembedahan lipoma tu.... (panjang luka jahitan tu ialah lbh kurang 13 cm)

teringat ler pulak aku sehari sebelum operation, ketika solat magrib di surau, seorang pak aji berkata, "kalau tak sakit buat apa nak dibedah, tak takut ke? eeeei....kalau saya tak berani ler.... (aku buat muka seposen jer, tersengih2......)

dan suatu hari, ketika buat dressing di klinik, seorang pekerja menegur, "alamak! kena parang ke?"

22 comments :

Faris said...

Alah Cop.... baru 13 cm. Pendek aje tu. Parut luka aku di paha 28 cm, ada sampai kini. Parut luka yang tak nampak lagi panjang...... he he he.....

Dah nak baiklah tu lukanya.

zaijb said...

salam ybs,

panjang nyee... wound dia nampak bersih but ada jahitan ke? sb tak jelas...
yg penting jgn usik luka tue kalau nak cuci tgn bersih2 tau... kan ada jangkitan pulak..he.

ybs said...

wei faris, luka ko yg tak nampak tu sbb frust cinta pertama dulu ke? lupakan jer la... yg ade kat rumah tu jaga elok2, jgn nakal2....hehehe

moga cepat sembuh luka aku tu, sabtu pg aku nak ke kl, konvo wife aku kat pwtc, tak pasti lg bermlm di hotel mane....

ybs said...

salam zaijb,

luka bedah tu dijahit tp tak ler secantik jahitan kalau misi pakar putri yg buat, hehehe....

sejak plaster dah takde, kurang dah rasa gatal so takler tangan tu nak ngusik2.... lagi pulak tuan badannya pun dah tak menggatal dah....hehehe

Faris said...

Cop,
Konvonya bila? Hari Ahad ke? Jadual aku penuh pulaklah nk jumpa ko. Sabtu pagi meeting guru akhir tahun, petang business meeting. Ahad pula perjumpaan dengan ibu bapa tahun 5 bagi program UPSR tahun 2010.
Apa2 pun, ko calling2 aku. Aku nak sangat tepuk2 luka ko tu. He he he.... TQ.

jon said...

aku ingat 13km luka ko cop...

Kembara Kelana said...

Aku pun rasa nak tepuk tepuk luka kau tu cupp, macma faris...nak ucap tahniah sebab akhirnya kau berani setelah jadi penakut hospital betahun lamanya...

makan gamat cup atau ikan haruan orang kata [opv] cepat sembuhkan luka dan parut...

aku kena operate jugak...kat perut, berapa cm? tak ukur pulak dalam masa yang sama buang limpo kat pinggang

ybs said...

haah la faris, konvonye pd ari ahad, nt aku calling2 ler ko nt....

ko jampi ler kat luka aku tuh bior cepat sembuh!

ybs said...

jon, yg 13km tu bkn ke jln tar kat kg ko yg sedara ko @ sedara samy vellu buat tu....hehehe

jgn marah jon musim2 hujan nih!

ybs said...

sof, aku sebenornye bkn takut cuma tak berani jer.... lg pun selama ni keadaan kesihatan aku kira ok, ade ler sakit sikit2 tp tak perlu ler masuk hospital....

aku cadang nak mancing ikan haruan la kat parit depan rumah tu....hehehe

waruna said...

apa la sgt luka 13cm tu... orang perempuan yg bersalin melalui pembedahan berkali2 ditmpt yg sama... lagi la...

ybs said...

waruna, tu la agaknya kalau lelaki bersalin lg heboh ler satu dunia, hehehe....

saja nak bermanja jer ni....

jon said...

cop...luke mcm ko tu sebenarnya bahaya... dah de org kampung aku seminggu je...hehehe. tp ko dpt bertahan tu kira ok lah cop..kau sapu getah pokok sena..hilang parut..

ybs said...

wei jon, jaga mulut ko tu sikit ye, ade insuran ke tidak....? kat sini susah la nak jumpa pokok sena, ko carikan ler dan pos ke sini, hehehe.... aku bayor ler nt kos belanje posnye!

Teja said...

ciput je, nk tepuk2 leh ybs? Hehe

ybs said...

teja, kira teruk ler jugak tu, lain ler org pompuan yg biasa dibelah sana dibelah sini, hehehe....

nak tepuk2 meh ler dtg rumah!

Hafiey Nur said...

Kalau parut tu kat muka lagi cool ... sbb nmpk machur gitew ... ngeheehe .. Mesti berduyoon aweks kejar cikgu ...

Semoga sihat selalu. :)

dr sam said...

nampaknya kisah parut ni dah lebih hebat dari H1N1. dah tersebar ke seluruh malaysia.tentulah penyakit ni lebih bahaya dari H1N1. dah boleh dinamakan H2N2...dah bukan kena kuarantin lagi dah..

ybs said...

haah cik hafiey, nak best lg buat 3 garis kat pipi kanan dan kiri mcm pahlawan afrika....hehehe

lama tak dengar kaba cik hafiey....

ybs said...

mekasih dr sam krn sudi menjengah dan memberi komen, hehehe.....

jon said...

cop...luke ko macam mana.. ke ade luka lain pulak....hehehe

Anonymous said...

salam bro, berapa kos buat pembedahan dan buat di mana? tq