Tuesday, November 24, 2009

selamat hari raya korban

Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia Engku Tan Sri Ibrahim Engku Ngah berkata, "Bagi menyempurnakan titah perintah Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, setelah diperkenankan oleh Duli-Duli Yang Maha Mulia Raja-Raja, dengan ini diisytiharkan bahawa 1 Zulhijah 1430 Hijrah ialah pada 18 Nov 2009 Masehi.

"Oleh yang demikian Hari Raya Qurban (10 Zulhijah) bagi negeri-negeri seluruh Malaysia ditetapkan pada hari Jumaat, 27 Nov 2009 Masehi,"


p/s; sesapa yg berminat dgn skrip popular di atas tu, kopipes ler, hehehe....

14 comments :

Faris said...

Cop,
Selamat Hari Raya Korban. Adakah jiwa dan raga ko terkorban?
Aku balik Pahang Cop. Sabtu nak ke Kluang kejap kerana kawan isteri aku kahwin. And then aku terus ke Melaka kerana mak mertua aku ada di situ. Jadi aku tak balik ke Lenga.
Balik pun tak lama, anak exam SPM.

ybs said...

faris,
selamat hari raya korban utk ko jugak! Biasa ler kita berkorban ape saja....

lama dah ko tak balik Lenga kan, jgn sampai ko terlupa pulak jalan nak balik ke sana....hehehe

jon said...

selamat raye korban cop...hang mmg dah banyak berkorban...

mantan said...

Ybs,
Selamat...

insan pendidik said...

Assalamualaikum,

kali pertama berziarah & salam aidil adha...

ybs said...

jon,
sama2.... musim banjir ni jaga diri ko baik2!

ybs said...

mantan,
sama2 selamat....

ybs said...

insan pendidik,
waalaikumussalam

mekasih kerana sudi menjengah blog ini, mekasih daun keladi.... dan salam aidil adha jugak utk cikgu!

zaijb said...

salam ybs,

selamat hari raya korban ybs...
raya kat mana nanti...he

Aida Ali said...

Selamat Hari Raye Qurban

ybs said...

salam zaijb,
apa kaba? lama jugak tak dengar berita, hampir setiap hari menjengah ke rumah zai tp msh berkunci, esok dah nak raya pun msh tak bukak lagi ke?

raya haji ni kena giliran balik rumah di kangkar pulai ler pulak....hehehe

salam aidil adha!

ybs said...

cikgu Aida,
selamat hari korban utk cikgu jugak dan famili....

zaijb said...

hehehe... esok tuan umah balik kampung so jawab nyeee masih lagi berkunci... entah bila nak buka pun tak tahu lagi...

nak raya kat kangkar pulai??... hehehe meh lee datang bawa dua2 sekali tau... meriah sikit..he.

ybs said...

zaijb,
buatkan kunci pendua utk sy la.... senang nak masuk!

nt sy dtg dgn bas yer, siap2 tau, hehehe....