Thursday, January 07, 2010

lelaki tak berkualiti?

aku ada seramai 4 orang pekerja swasta, dua lelaki dan dua perempuan bagi kerja2 pembersihan bangunan dan kawasan sekolah. Seorang pekerja lelaki telah berhenti kerja pada hari pertama sekolah dibuka tanpa notis kpd syarikat dan juga pihak sekolah. Ada yg kata krn berkecil hati. Smlm bos syarikat datang utk berbincang dan mohon utk menyediakan hanya seorang pekerja lelaki dan yg lainnya perempuan. Katanya susahlah nak cari pekerja lelaki yg baik, rajin dan tidak mencuri tulang! Wahai saudara2 lelakiku yg perkasa dan budiman, ke manakah dikau menghilangkan diri? huhu....

10 comments :

Faris said...

Cop,
Agak2nya kau dan aku termasuk tak dalam senarai tu? He he he....

mpmn said...

kalau dekat aku nak keje part time. mesti kualiti pya.

jon said...

mcm GB nya jg ke

ybs said...

faris,
tu kena tanya wife kita kot, hahaha....

ybs said...

mpmn,
ko buat keje part time kat rumah yg berlambak2 tu jer la....

ybs said...

jon,
haah la, aku mmg kurang berkualiti, huhu....

mantan said...

ybs,
Adalah sebabnya tu. Gaji kecik ke, Ada peluang tempat lain ke, Memang pemalas ke, Tak seronok kerja kaat sekolah ke..., macam-macamlah kalau dah taak nak...

ybs said...

sama ada nak atau tak nak, bermacam2 alasan boleh diberikan, kan mantan....hehe

Teja said...

mereka dh pupus la ybs.. hehe

ybs said...

haah teja, tu yg merisaukan tu, dah ler org pompuan berlebih2, yg lelaki pulak semakin pupus....

hehe