Saturday, June 04, 2011

menantu sulung

hampir semua jemputan kenduri kahwin kekawan yg aku hadiri pada tahun ini adalah kenduri kali pertama, maknanya anak sulung ler yg berkahwin. Pada usia awal 50an ramai yg sudah bersedia utk menerima menantu dan seterusnya menerima gelaran datuk! Tahniah dan tahniah! Bagi yg belum jangan tunggu lama2, nanti lambat ler pulak untuk dapat menimang cucu....

16 comments :

IMANSHAH said...

memang taknak tunggu tapi calon takde

ybs said...

imanshah,
calling2 ler org di sini utk dptkan calon....

hehe

tokek gekko said...

anak masih blm cukup umur lagi nak kawin,apa boleh buat? yg dah lebih umur bapanya.... .heheheee ..bolh kawin le agaknye yek!

Ateh Salim said...

PERTAMA
Terima kasih kerana menyambung siratulrahim kita.

KEDUA
Terima kasih kerana membuat pautan ke blog saya. Dan saya pun dah buat begitu.

hani@debumelukut said...

anak saya dah men'datuk'kan bapa sendiri..tapi saya tak pulak jadi 'datin'..jadi nenek jer.

ybs said...

tokek gekko,
ko tunggu ler sampai pencen nt baru ler bole bercucu....

hehe

ybs said...

cg Ateh,
terima kasih kembali....

ybs said...

cg Hani,
cucu sulung yg berusia 2 thn lebih panggil saya 'papatok' dan neneknye dipanggil 'tokmi'....

hehe

zaijb said...

lol... ingatkan pelamin ybs tadi... ohhh tersilap baca pulak hehehe...

ybs said...

zaijb,
bila la agaknye dpt mkn nasi minyak zai ek???

Teja RB said...

pelamin yg ke 3 erk? hehe...

ybs said...

ish teja, selisih malaikat 44....!!!

zaijb said...

ingatkan nak "like" kat teja.. ehh tak lehh lak...lupa nie bukan FB hahahha.....

ybs said...

zaijb,
i like....

Teja RB said...

boleh je zai... i likeeee ybs, ekeke

ybs said...

teja,
i like u 2..... 3 4 5 6 7 8

hehe