Tuesday, February 05, 2008

Balik Kampung

Sejak malam tadi aku berkemas untuk balik kampung. Petang ni lepas exam kertas Matematik, aku akan terus balik kampung, yeh yeh balik kampung! Rindu la kat my son yang baru pandai jalan, cian dia, lama dah tak jumpa papa dia. Anak2 mak mertua pun aku rindu jugak.....hehehe, jangan jeles......

6 comments :

Anonymous said...

tak de orang nak jeles kat kau la ucop.kalau kau balik kampung, aku dan rakan2 kita yang lain balik kampung jugak!

cikgu yusof said...

aku maksudkan jeles tu ialah aku kan nak jumpa dua orang anak mak mertua, kecuali sabri dan bol, yg lain2 hanya jumpa sorang jer....so jgn jeles ler...

Anonymous said...

Baguslah Ucop kalau kau ingatkan dua orang anak mak mentua tu. Jangan ingat yang lain sudahlah. Boleh jalan tak? Aku takut merangkak saja kerana tak larat. He.. he... he... Gurau aje.
Moga bahagialah bila bersama mereka.

cikgu yusof said...

Aku memang tetap ingat kat dua anak mak mertua tu, yg lelain tu kekadang ingat jugak, hehehe...jangan pandang aku sebelah mata tau, jalan tetap boleh jalan punya tapi mungkin berpimpin ler, hehehe.... Setakat ini cukup ler dua tu kan, tu pun macam nak rebeh juga aku dibuatnya, padan muka aku, sendiri cari pasal kan???

orang pendang said...

Kisah pertama yang berlaku pada saya selepas balik kampung adalah anak saya kena ragut beg duit. Masuk metro you. Hari Isnin 11/2/08. Yang hebatnya anak saya nie, dapat mengambil semula beg duitnya dan menyebabkan peragut tu, ditangkap polis. Walaupun anak dara saya nie cedera sikit tetapi saya puas hati kerana dia dapat menangkap seorang penjenayah yang bermaharajalela di sekitar alor setar. Sajale nak kongsi dengan you sop. Jumpa lagi

cikgu yusof said...

wah terer la anak ko, orang pendang. Anyway, syukur alhamdulillah sbb tak berlaku apa2 yg lebih buruk,kecederaan dan sebagainya. Semoga kita semua sentiasa dalam peliharaan Allah swt, amin.