Sunday, November 09, 2014

hati tak cukup besO


sorang member call tanya kenapa aku tak hadir majlis meraikan persaraan, aku jawab takde kad jemputan la, dia kata sepatutnye mmg ade, dtg le, majlis baru bermula ni.....dia passing hp kat sorang member rapat yg lain yg turut meminta aku dtg, aku kata in sha Allah, msh di ofis ni, aku pun bergegas keluar awal dan memecut ke lokasi majlis. dlm perjalanan hati aku msh berbelah-bagi sama ada nak join majlis itu atau pun tidak. Aku sepatutnya ber'besar hati' kerana msh ade kekawan yg msh ingat kat aku. Ketika hampir sampai ke lokasi majlis hati aku berubah, rupa-rupanya hati aku tidak cukup besar, aku terus membelok ke jalan menuju pulang ke rumah.....

4 comments :

Ateh Salim said...

Pelik.....seorang Guru Besar yang hebat rupanya mempunyai hati yang kecil. Atau sebenarnya ber'kecil hati'.

Hehehe...saje2, nak mengusik.

ybs said...

syukran Tn Hj Ateh krn msh sudi menjengah blog ini.....

dlm usia melangkaui separuh abad, hati ini mudah sgt nak 'mengecil'....hehehe

Mohd Yazid said...

terlalu byk berfikir yg negatif. katakan majlis kita org buat mcm tu. mcm mana? atau kita tak undang org itu kerana kita terlupa atau undangan tak sampai. di sebabkan kawan-kawan lain yg dtg dan beri info kpd dia, dia pun dtg. agak-agak kita ada masalah ke nak sambut dia? dia kawan kita juga. saya yakin 100% kita suka dia dtg. mcm tu la kalau berlaku kat kita. pergi je.

ybs said...

Mohd Yazid,
terima kasih krn sudi menjengah dan meninggalkan komen, tqvm...

kwn mengaku le mmg agak berfikiran negatif masa tu.... cuma kwn nak jelaskan sikit ttg majlis tsb...

majlis persaraan tu diadakan di luar, bkn anjuran sekolah dan jemputan terhad kpd ajk je, kwn mmg tak dpt surat jemputan, jadi kalau pengelola majlis tu sendiri yg call masa tu, ok le jugak.... so kwn rasa mmg kwn takde dlm senarai jemputan, kalau mereka terlupa nak jemput, tu silap mereka la....