Monday, November 29, 2010

makan, makan dan makan....



sabtu lepas, aku ade 6 jemputan kawen dan berazam utk penuhi kesemuanya. misi bermula jam 11 lbh dan aku control mkn di rumah pertama ni, kununnye nak spare rumah yg lain. Kat rumah kedua, aku dah rasa muak tngok lauk..... dan aku mkn buah jer (mesti ler buah anggur!!! hehe...), rumah ketiga, aku mkn sejemput nasi puti putih campur nasi beryani dan di rumah ke 4, aku minum air jer!!! (dlm pada tu anak aku dah merengek ajak balik....)

di rumah ke 5, aku ceduk jugak nasi jagung sikit sbb favorite aku ni, siap mkn kerepek ubi lg.... dan minum air, dua gelas!!!

dlm keadaan perut yg semakin berat, aku ckp kat wife, jom kita balik umah jer la, tak larat dah.....

miss umah ke 6!!!

huhuhu

12 comments :

hazeleyed lady said...

...school holidays means wedding galalayan jer selagi larat.

tokek gekko said...

balik ke umah makan lagi tak ybs ??? mesti makan ni....heheheee...

ybs said...

h. lady,
tu ler psl, abeh berat badan ni bila masa nak turunnye....

huhu

ybs said...

tokek gekko,
balik umah mesti ler mkn, kalu tak wife merajuk pulak, sape susah nt?

hehe

jm said...

ybs..tu dah kira makanton tu..sampai 5 buah rumah ko sapu...6 kt rumah.

ybs said...

jon,
ko tak tahu ke yg aku kuat 'makan'???

hehehe

Za Nans said...

salam, next week klu ade jemputan lg bawak la tipin... tau tak ape tu tipin? rumah yg ujung2 tu kalau tk larat mkn tapau bawak balik... kihkihkih!

Za Nans said...

eh... lawa pulak kale biru tu ye, sedondon. ngeeee

ybs said...

za,
tak penah la buat mcm tu, nt kalau dtg jemputan kawen umah za bole ler buat mcm tu kot.....

ybs said...

za,
sy sengaja kot tepek gambar berbaju biru....

hehe

Za Nans said...

mcm pinang dibelah 2... kuikuikui

CT said...

cuti sekolah, sibuk majlis kawen sana sinun...;)